היום כאשר זמן שווה כסף, קצב החיים מהיר להחריד ופאסט פוד נחשב למזון לגיטימי – רבים מאמינים בנוסחה של "זבנג וגמרנו". זה אולי נכון בחלק מתחומי החיים, אבל כאשר רוצים להתמקצע בתחום מסוים אין מנוס מלימודים לצורך רכישת תארים אקדמיים. ובמילים אחרות – אין דרכי קיצור!
דוגמה מצוינת לכך היא לימודי שוק ההון. אמנם הרבה מכללות מציעות קורסים קצרים שבסיומם כל אחד יכול להתחבר לתוכנת מסחר ולסחור, אבל שוק ההון הוא משחק לגדולים וממש לא משחק לילדים או לחובבנים.
לכן רק תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות בשוק ההון מקנה יתרון תחרותי – ארגז כלים שבאמצעותו תתחרו בהצלחה בסוחרים האחרים בשוק ותצאו כשידכם על העליונה.
למה אני זקוק לתואר ראשון במנהל עסקים?
הסיבה לכך נעוצה בעובדה אחת חשובה – לימודי שוק ההון במסגרת זו כוללים קורסי חובה בכלכלה, כך שתדעו לנתח אירועים כלכליים, לצפות את ההשפעה שלהם על שוק ההון ולהפוך את שוק ההון מספקולציה למדע כמעט מדויק.
בנוסף תשלבו בלימודים קורסים בתחומים שונים הקשורים לשוק ההון כמו מימון, תורת ההשקעות, ניתוח דו"חות פיננסיים, הערכת שווי, ניירות ערך, בנקאות, ביטוח, ניהול סיכונים, טכנולוגיות עסקיות ועוד- כך שתצאו מוכנים לחיים האמיתיים של העולם העסקי.
וזה לא הכול כי במסגרת הלימודים תיחשפו למומחים באמצעות הרצאות אורח, תחוו שיתופי פעולה עם חברות כלכליות ועסקיות ישראליות ועולמיות, תבקרו בחדרי עסקאות ובשנת הלימודים האחרונה מתוך השלוש אפילו תיהנו מפרקטיקום ייחודי.
למה זה חשוב?
העולם הפיננסי של המחר אינו העולם הפיננסי של אתמול או של היום, כך שהוא ממש לא מה שאנחנו מכירים. אחד השינויים המהותיים בעולם זה נוגע לכישורים של המנהלים בתחום שוק ההון.
כל התחזיות טוענות שמנהלי העתיד יזדקקו לידע טכנולוגי לצורך הפעלת מערכות מידע ארגוניות רלוונטיות. לכן, מומלץ ללמוד עוד היום במסגרת שמכינה את בוגריה לתפקידים שונים בעולם הפיננסי העתידי, למשל:
- תפקידים שונים בשוק ההון כמו יועצי השקעות, יועצים פנסיוניים, אנליסט, סוחרים בשוק ההון ועוד.
- תפקידים שמשלבים את עולם טכנולוגיות המידע ועולם המימון כמו מנהלי סיכונים פיננסיים, מתכנני מערכות מידע פיננסיות בבנקים ובבתי השקעות, מתכננים פנסיוניים, מעריכי שווי שבודקים כדאיות של השקעות, מנתחים ומקימים של מערכות מידע בתחום הפיננסי ועוד.
איך עושים את זה?
הדרך הטובה ביותר להכין את עצמכם לעתיד המקצועי כבר היום היא פשוטה – לבחור במקום שכולל בלימודי שוק ההון פרקטיקום באחת מחטיבות שוק ההון של הבנקים הגדולים.
באופן הזה תערכו סיורים במחלקות הבנקאיות הרלוונטיות, תלמדו לעומק את שלביה של עסקה פיננסית ותחוו תיאומים בין הבנקים בישראלים לאלו שבחו"ל.
אמנם פרקטיקום זה מיועד לסטודנטים מצטיינים בלבד וכרוך בהגשת עבודת מחקר בעלת ערך פיננסי, אבל שווה לעשות את המאמץ מסיבה אחת – בוגרי התוכנית יקבלו תעודה משותפת הן מהמוסד האקדמי והן מהבנק. ממש שתי ציפורים בפרקטיקום אחד…
איפה ללמוד?
המקום המושלם ללמוד את תחום שוק ההון הוא מוסד אקדמי שעונה על הקריטריונים הבאים:
- מתאים את תכנית הלימודים לדרישות המשתנות של שוק ההון.
- משתף פעולה עם גופים תעשייתיים, עסקיים ופיננסים.
- מארח מרצים מומחים מהארץ ומחו"ל .
- מארגן סיורים בבתי השקעות ובחדרים למסחר, בנייה וניהול של תיקי השקעות.
- מעניק לבוגריו אפשרות ליהנות ממלגות ומפרסי הצטיינות.
- מאפשר לבוגריו גישה לרשתות נטוורקינג מקצועיות, כך שהם ישולבו בהצלחה במשרות שונות בשוק ההון.